SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'fuvarozo_kbalja'@'localhost' (using password: YES) Fuvarozó Vállalkozók Farsangi Bálja - {title}

, Marriott Hotel

17. Fuvarozó Vállalkozók Farsangi Bálja

Báli etikett

Érkezés

A bál első és legfontosabb szabálya, hogy mindig időben érkezzünk a helyszínre. A késés nem megengedett! A férfi segítsen hölgy partnerének az autóból való kiszálláskor, valamint a ruhatárnál.

Bemutatkozás

Mivel a bál társasági és üzleti összejövetel, így tökéletes alkalmat biztosít a kapcsolatépítésre. Ügyeljünk arra, hogy új asztalhoz érve mindig mutatkozzunk be: házaspárok esetében mindig a férj mutatja be a feleséget és utána magát. Fő az udvariasság: vacsora vagy társalgás közben ne zavarjunk meg senkit. Tartsunk magunknál névjegyünkből több példányt.

Tánc

A bál lényege a tánc. Az uraknak illik az asztaluknál ülő valamennyi hölgyet felkérni. Ha egy hölgy visszautasít egy táncot, arra már nem mondhat igent egy másik kérés esetén. A táncparketten figyeljünk egymásra, ne beszélgessünk más táncoló párokkal, ne kérjük le más táncpartnerét. Legfeljebb két táncot illendő táncolni és miután a hölgy jelezte, hogy elfáradt, partnere kísérje vissza az asztalhoz. A táncot a férfinak kell megköszönnie, amelyet a hölgynek illik egy mosollyal viszonoznia.

Vacsora

A báli vacsora az estének egy kísérő programja, így célja a gasztronómiai és társasági élmény átélése. A damaszt szalvéta használata nem kötelező, de szükségszerű ruházatunk megvédésének érdekében. Miután végeztünk az étkezéssel, bal oldalunkon kicsit gyűrve helyezzük el. Az italok fogyasztásánál tartsunk mértéket, óvakodjunk a harsány beszédtől és viselkedéstől. Bor fogyasztása esetén ügyeljünk arra, hogy a boros poharat száránál fogjuk meg, hogy tisztán lássuk a bort illetve, hogy ne melegedjen meg.

Távozás

Nem illendő korán távozni a bálról, ha tehetjük, várjuk meg az éjfélt. Elköszönni csak az asztaltársaságunktól szükséges, amennyiben erre van lehetőség.

Dress Code

A bálok egyik fénypontja öltözékünk, amelyet gondosan válasszunk ki, hiszen az nem utolsó sorban személyiségünket fogja tükrözni. A párok lehetőleg öltözzenek össze: amennyiben a hölgy egy hagyományos nagyestélyiben jelenik meg, úgy az úr is kövesse ezt a fajta báli öltözetet.

Black Tie, az örök fekete/fehér

A fekete szín soha nem megy ki a divatból és mindenhez illik. Már csak ezek miatt sem lőhetnek mellé a hölgyek a kis fekete ruhával, amely bármilyen bálon, összejövetelen nem csak elegánsan, de exkluzívan is hat.

A kisestélyi ruha és a különböző formák is már megengedettek. A fekete helyett akár a fehér ruhával is debütálhatnak.

Ez esetben az uraknak szintén szmoking-csokornyakkendő viselete a kötelező: szigorúan fekete színű csokornyakkendővel és fehér díszzsebkendővel.

Alternative Black Tie, egy csipet lazaság

A kevésbé kötött formák kedvelőinek elegáns, de kényelmes megoldása. A hölgyeknél nem elvárt az estélyi ruha viselete, választhatnak kevésbé ünnepélyes öltözetet.

Választhatnak merészebb színű koktél ruhát vagy kisestélyit is.

Az urak szmoking helyett nyugodtan vehetnek fel öltönyt és köthetnek hagyományosan nyakkendőt. Fontos viszont, hogy a sötét színek domináljanak a ruha, az öltöny, a nadrág és a nyakkendő kiválasztásakor.

Creative Black Tie, avagy éljen a bohém stílus!

Hölgyek és urak egyaránt szabadjára engedhetik fantáziájukat és újraértelmezhetik a klasszikus szmokingos, estélyi ruhás megjelenést. Ahogyan a formák, a színek sem kötöttek, a hangsúly az elegancián van.

A hölgyek bátran viselhetnek koktélruhát vagy merészebb anyagból, például tüllből készült ruhát.

Az urak is lazábbra foghatják stílusukat: elegendő az öltöny viselete, az ing és a nyakkendő színe eltérhet a feketétől, sőt akár mintásat is választhatnak!

Ha az urak igazán stílusos ruhában szeretnének megjelenni a báli rendezvényen – feltétlenül meg kell tekinteniük a bado brandet a bado.hu oldalon! Prémium kategória. Egyedi tervezés. Legmagasabb minőség. Teljes körű kiszolgálás, akár otthonában is. bado

Főszervező: NiT Hungary; Gyémántkamionos támogatók: Eurowag; Médiatámogatók: Camion Truck & Bus Magazin
Vissza a tetejére