, Marriott Hotel

19. Fuvarozó Vállalkozók Farsangi Bálja

Báli etikett

Dress Code

Báli öltözet 1

A ‘60-as, ‘70-es és ‘80-as évek stílusai az öltözködést is gyökeresen átalakították. A szigorú, konvencionális vonalakat a laza esésű, szabadabb formák váltották fel. Az ünnepi öltözéket is felfrissítette a hippi hullám.

Elegancia és lazaság

Kirívó színek nélkül is a bál hippi királynőjévé válhat, amennyiben szatén vagy flitteres ruhát választ. A klasszikus nagyestélyi vonalat követve egy ilyen ruhával megjelenése több mint tökéletes lesz!

A retró világa lehetőséget ad, hogy öltözködésünkben is bohémak legyünk: legyen szó pántos vagy pánt nélkül, hosszú vagy rövidebb estélyi fazonról, a koktél ruhák kiváló választások. A lényeg az A-vonalon van!


Báli öltözet

A férfi divatot is a kötetlenebb megjelenés jellemezte. A hagyományos szmokingtól bátran eltérhetnek és egy fekete vagy fehér öltönyt viselhetnek helyette. A csokornyakkendő viszont kötelező kelléke a báli megjelenésnek. Bohémságukat kifejezhetik a díszzsebben elhelyezett friss virágszállal, amelynek színe partnerük ruhájához illik.

A lazább és játékosabb stílus követői pedig választhatnak az öltönytől eltérő színű inget és a nyakkendőt, sőt akár mintásat is!


Báli öltözet férfiaknak

Érkezés

A bál első és legfontosabb szabálya, hogy mindig időben érkezzünk a helyszínre. A késés nem megengedett! A férfi segítsen hölgy partnerének az autóból való kiszálláskor, valamint a ruhatárnál.

Bemutatkozás

Mivel a bál társasági és üzleti összejövetel, így tökéletes alkalmat biztosít a kapcsolatépítésre. Ügyeljünk arra, hogy új asztalhoz érve mindig mutatkozzunk be: házaspárok esetében mindig a férj mutatja be a feleséget és utána magát. Fő az udvariasság: vacsora vagy társalgás közben ne zavarjunk meg senkit. Tartsunk magunknál névjegyünkből több példányt.

Tánc

A bál lényege a tánc. Az uraknak illik az asztaluknál ülő valamennyi hölgyet felkérni. Ha egy hölgy visszautasít egy táncot, arra már nem mondhat igent egy másik kérés esetén. A táncparketten figyeljünk egymásra, ne beszélgessünk más táncoló párokkal, ne kérjük le más táncpartnerét. Legfeljebb két táncot illendő táncolni és miután a hölgy jelezte, hogy elfáradt, partnere kísérje vissza az asztalhoz. A táncot a férfinak kell megköszönnie, amelyet a hölgynek illik egy mosollyal viszonoznia.

Vacsora

A báli vacsora az estének egy kísérő programja, így célja a gasztronómiai és társasági élmény átélése. A damaszt szalvéta használata nem kötelező, de szükségszerű ruházatunk megvédésének érdekében. Miután végeztünk az étkezéssel, bal oldalunkon kicsit gyűrve helyezzük el. Az italok fogyasztásánál tartsunk mértéket, óvakodjunk a harsány beszédtől és viselkedéstől. Bor fogyasztása esetén ügyeljünk arra, hogy a boros poharat száránál fogjuk meg, hogy tisztán lássuk a bort illetve, hogy ne melegedjen meg.

Távozás

Nem illendő korán távozni a bálról, ha tehetjük, várjuk meg az éjfélt. Elköszönni csak az asztaltársaságunktól szükséges, amennyiben erre van lehetőség.

Főszervező: NiT Hungary; Gyémántkamionos támogatók: Eurowag; Médiatámogatók: Camion Truck & Bus Magazin
Vissza a tetejére